Frequently Asked Question

Activiteit: Woordenlijst
Last Updated 2 years ago

Met de activiteitsmodule Glossary kunnen deelnemers een lijst met definities maken en onderhouden, zoals een woordenboek.

Woordenlijst kan op veel manieren worden gebruikt. De items kunnen in verschillende indelingen worden doorzocht of doorzocht. Een woordenlijst kan een samenwerkingsactiviteit zijn of beperkt zijn tot inzendingen die door de docent zijn gemaakt. Inzendingen kunnen in categorieën worden geplaatst. De functie voor automatisch koppelen markeert elk woord in de cursus dat zich in de woordenlijst bevindt.


image

Waarom zou je een woordenlijst gebruiken?

Hoewel een basiswoordenlijst belangrijk is, kan het creatief toepassen van de woordenlijst echt van invloed zijn op de groep.

De woordenlijst activiteit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om:

Samenwerking te bevoorderen

In plaats van zelf een woordenlijst te maken, waarom zouden de studenten ze dan niet maken als ze onbekende termen tegenkomen? Een samenwerkende woordenlijst kan dienen als een centraal punt voor samenwerking in een cursus. Elk lid van de klasse kan worden toegewezen om een term, een definitie of opmerkingen over ingediende definities bij te dragen. Meerdere definities kunnen door u en door de studenten worden beoordeeld, met de hoogst gewaardeerde definities die worden geaccepteerd voor de woordenlijst van de definitieve klasse.

Wanneer studenten verantwoordelijk zijn voor het maken van de definities, is de kans veel groter dat ze het woord en de juiste definitie onthouden. Deelnemen aan het proces van leren, debatteren en verfijnen van een woordenlijst kan een heel eind betekenen voor het helpen van studenten om nieuwe termen te gebruiken.

U kunt ook meerdere woordenlijsten in de loop van een semester structureren. Verdeel ze per eenheid, hoofdstuk, week of een andere organisatiestructuur.

Als je een grote klas hebt, wijs dan studententeams toe om met definities en antwoorden te komen. Een strategie voor het beheer van grote cursussen is om elk team verantwoordelijk te maken voor een definitie van een week, terwijl alle andere teams moeten beoordelen en reageren. Als alternatief kan elk team verantwoordelijk zijn voor één definitie per hoofdstuk en vervolgens het werk van de andere teams beoordelen en becommentariëren.

Krediet voor woordgebruik

Dit is een combinatiestrategie met behulp van het forum en de functie voor automatisch koppelen van de woordenlijst. Nadat u en uw leerlingen de termen voor de woordenlijst hebben gedefinieerd, is het belangrijk dat studenten beginnen te oefenen met de woorden in realistische contexten. Studenten zijn echter meestal terughoudend om met nieuwe termen te experimenteren. Met de functie voor automatisch koppelen is het gemakkelijk te herkennen wanneer een woordenlijst is gebruikt in een forum of in een posting op de website. Om woordgebruik aan te moedigen, wijst u een deel van de creditstudenten toe die zij ontvangen voor hun forumbijdragen voor correct gebruik van woordenlijsttermen. Terwijl u of andere studenten berichten beoordelen, kunt u snel zoeken naar gemarkeerde woorden in woorden en punten toekennen voor gebruik. Misschien wil je zelfs de score nog verder verlagen. Misschien een punt toekennen voor het gebruik van het woord en twee punten voor correct gebruik.

"Je leren kennen"

Maak een woordenlijst waarin nieuwe studenten hun foto en persoonlijke gegevens toevoegen. Voeg deze woordenlijst toe aan het blok Willekeurige woordenlijst aan de zijkant van je cursuspagina en - met tussenpozen die je kiest - details over een andere nieuwe student worden gemarkeerd.

Gedachte van de dag

Voeg woordenlijst en sleutelbegrippenwoordenlijsten toe aan het blok Willekeurige woordenlijst en voeg een woordenlijst toe met relevante 'gedachten voor de dag', ethisch, spiritueel, motiverend - u beslist!

Eenvoudige beoordeling door collega's

Laat leerlingen werkstukken met beschrijvingen toevoegen aan een woordenlijst en laat hun klasgenoten commentaar geven op elkaars inzendingen om een basiskader voor peer assessment te creëren. Hoewel dit in een forum uitvoeriger kan worden gedaan in een workshop, is een verklarende woordenlijst een snelle en effectieve oplossing.

Meer informatie nodig?

Please Wait!

Please wait... it will take a second!