Frequently Asked Question

Algemene blok instellingen
Last Updated a year agoWanneer je kijkt bij blokken zie je altijd 5 opties.

  1. Configureer blok
  2. Verberg blok
  3. Rechten
  4. Controleer rechten
  5. Verwijder blok

Configureer blok

Elke blok heeft uiteraard zijn eigen kenmerken. Echter zijn er altijd twee instellingen die hetzelfde zijn:
  1. Waar dit blok verschijnt
  2. Op deze pagina
Je kunt hier dus instellen waar jij vindt dat het blok getoond moet worden. Bijvoorbeeld op elke type hoofdpagina van een cursus. Wat je zal opvallen is dat sommige type blokken niet op alle pagina's getoond kunnen worden. Zo kan het blok Cursussen alleen op de startpagina getoond worden en niet op een hoofd en/of cursuspagina.

Daarnaast kun je ook nog bepalen of het blok links of rechts getoond moet worden. Het kan ook zijn dat jouw thema helemaal niet uit 3 secties bestaat (ik bedoel hier mee een links - midden - rechts vlakken verdeling). In dit geval zal links/rechts niet werken. In Boost kan bijvoorbeeld een blok alleen rechts getoond worden.

Verberg blok

Hiermee kun je het blok verbergen voor bv cursisten.

Rechten

Dit is alleen voor de geavanceerde gebruiker. Je kunt hiermee zonder de "site" rechten/rollen aan te passen bepalen of een bepaalde rol het blok wel/niet kan zien.

Controleer rechten

DIt is met name handig als je een gebruiker hebt die het blok niet kan zien. En jij geen reden kan vinden. Je kan dan de gebruiker opzoeken en zo zie je welke rechten hij wel/niet heeft.

Verwijder Blok

Dit lijkt me voor de hand liggend. Hiermee haal je het blok weer van de pagina af.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!