Frequently Asked Question

Samenvoegen van gebruikers met plugin Merge user accounts
Last Updated 12 days ago

Met de plugin Merge User Accounts kun je als siteadministrator 2 gebruikersaccounts samenvoegen. Wanneer je de accounts samenvoegt worden alle cursussen, resultaten en voortgang van gebruiker A naar Gebruiker B overgezet. Hierdoor lijkt het dus dat gebruiker B alles gedaan heeft wat gebruiker A daadwerkelijk gedaan heeft.

De stappen zijn vrij simpel, maar let wel op: wanneer je de gebruikers samengevoegd hebt (dus bijvoorbeeld van Gebruiker A naar Gebruiker B) zullen alle cursus data bij Gebruiker A gewist zijn. Denk dus vooraf goed na over welke gebruiker je daadwerkelijk wil samenvoegen.

Voordat je begint lees hier nog een aantal belangrijke punten: https://github.com/ndunand/moodle-tool_mergeusers/blob/master/README.md

Stappen
  1. Ga naar Gebruikers > Gebruikers > Merge User account
  2. Klik op Merge User Accounts
  3. Zoek de gebruiker op - standaard zoek je op NUmmer (ID) maar je kunt ook zoeken op e-mailadres,voornaam, achternaam etc.

    Voor snel verwijderen kun je klikken op Toon meer, dan kun je meteen de gegevens van de te verwijderen gebruiker en de gebruiker die moet blijven invullen.
  4. Als je de gegevens hebt ingevuld klik dan op Zoek.
  5. Klik vervolgens bij de juiste regel aan wie moet blijven en wie weg gaat.


  6. Klik vervolgens op Save Selection
  7. Controleer nogmaals of je de juiste personen hebt voordat je klikt op Merge User Accounts
    Let op: deze actie is niet meer terug te draaien, dus doe het alleen als je heel zeker bent!


  8. Wanneer het gelukt is dan krijg je een melding dat de merge succesfull is.


  9. De gebruiker die je hebt samengevoegd wordt nu als geschorst getoond in de lijst van gebruikers.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!