Frequently Asked Question

Hoe verwijder ik een gebruikersaccount?
Last Updated a year ago

Je kunt een gebruikersaccount in Moodle verwijderen door:
  • De betreffende gebruiker op te zoeken onder Sitebeheer > Gebruikers > Gebruikers > Lijst en bij de persoon op het Kruisje
  • Een CSV bestand te uploaden via Sitebeheer > Gebruikers > Gebruikers > uploaden waarin een kolom opgenomen is met "delete". In de kolom staat dan een "1" bij de gebruikers die je wilt verwijderen.
Let op:
  • Gebruikers die je verwijderd blijven bestaan in de database. Je kunt de beheerder (degene die toegang heeft tot de database) vragen om:
    • in de database te gaan naar tabel Users
    • De gebruiker op te zoeken.
    • In de kolom Deleted de 1 te wijzigen naar 0.
  • Heb je hier veel mee te maken. Kun je ook vragen om de pluginhttps://moodle.org/plugins/tool_userrestore te installeren. Dan kan een gebruiker met de juiste rechten het account zelf herstellen in de Moodle omgeving.
Belangrijk is om te weten dat je het account herstelt, en dit niet automatisch inhoudt dat het account weer aangemeld is aan de cursus. Het account moet weer aangemeld worden op een een cursus. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • de accounthouder via zelf aanmeldingsmethode.
  • een manager en/of docenten rol via de manuele aanmeldingsmethode
  • door het account weer toe te voegen aan een sitegroep (cohort) die synchroniseert wordt met 1 of meerdere cursussen.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!